20 mai 2020

Insider. Șobolanul de interior.

     Nu cred așa ceva! Tocmai am văzut pe Facebook o invitație să mă înscriu într-un grup care primește notificări de la billgates.com, un site pe care nu mă obosesc să intru, nu neapărat pentru că aș crede că Bill Gates e în spatele covid-19, că ar câștiga foarte mulți bani și că manipuleză OMS sau că vrea să ne pună cip tuturor, ci pentru că în decursul celor 2 luni de izolare mi-am denumit toate turele de pe Strava folosind cuvântul "Insider", fiind toate pe trainer, în casă, pod sau curte, deci înăuntru. Să nu mai văd așa ceva, vreau să mă fac "outsider", să fiu un evadat fericit.
     Sigur că evadarea mea are loc doar pe bicicletă, fără să socializez, nu opresc decât de nevoie. Nu mai zic cât de bucuros am fost când am ieșit prima oară pe stradă. Ca un copil în dimineața de Crăciun, în fața bradului cu cadouri în jur. Nu era ca și cum nu aș mai fi făcut pauză și în trecut, dar acum revenirea a fost mult mai dorită pentru că era cumva interzisă. E cam adevărată povestea cu fructul oprit. Înainte nu simțeam la fel nevoia de a merge iar afară, pe bicicletă, mă întorceam la biciclit când aveam chef. Acum, am așteptat să se deschidă poarta închisorii, am ieșit cu bilet de voie la purtător, ca să nu ne trezim cu vreo amendă aiurea. Ireală senzația trăită, libertate deplină la purtător, aripi de barză și picioare de broască dopată. Zici că eram un câine scăpat din lanț, mai aveam să latru și să fac pipi la toți copacii! 
     Două luni am pedalat pe trainer și am transpirat și mama sudorilor, dar au trecut. Și îmi pare că au trecut cu folos, parcă sunt mai puternic. Sau poate doar mai prost, crezând că sunt mai puternic! Nici nu contează, important e că mă dau din nou pe stradă și îmi fac damblaua la fel de pornit. Poate avem noroc să dispară covid și mergem și la curse, că doar de aia mă antrenez. Asta și strava, desigur. Mai ales că acum avem și grup pe strava, Târgoveții, așa ne zice, dar intră toată lumea dușmană din județ. Că suntem câțiva și ne e mai ușor să ne urmărim activitățile pe strava. Invidia va fi acum mai locală, dar mai directă, așa că o să ne distrăm! 
     Știu că mai avem de așteptat, încă ne plimbăm singuri, ne evităm, vorbim pe facebook și la telefon, dar și când s-or ridica restricțiile, să vezi atunci ciclism în grup, întâlniri și poze, păduri si dealuri! Hai cu evadarea! 
Nenea Billica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu